dijous, 19 d’abril de 2012

El CAMÍ de la TIMBAEl camí de Porrera des d'Alforja segueix La Riera amunt a buscar la Font de la Canaleta, sota el Coll de Cortiella, que és el que fa de pas entre les dugues poblacions, entre el Priorat i el Camp.
Hi ha un rollo de Riera en avall de l'arribada del barranc de les Comes, on esta fa un seguit de corbes enmig de la sorra silícica que avoca este barranc. Per evitar el pas per esta zona enutjosa on la riera canviava sovint de pas i la sorra profunda dificultava l'avanç s'hi pasava per este camí. El Camí de la Timba està excavat a mig aire del ribàs vertical de més de 6 metres d'alt. Més curt però on calia guanyar una mica de desnivell.

Avui hem nat a fer un tomb aprofitant que les últimes pluges han deixat La Vall d'Alforja d'una verdor espectacular. Hem arribat fins els castanyers, encara sense fulles, però pel camí podeu veure un itinerari botànic i bons exemplars d'arbres ben regats per l'aigua que baixa. En sobresurt un formidable roure d'armonioses proporcions. El Roure de la Canaleta.