dijous, 22 de març de 2012

La MÉTÉO d'ALFORJA

A l'anterior llegislatura municipal, i promogut pel regidor de medi ambient se va conseguir establir una estació meteorològica al terme. Esta estació està dintre de la xarxa meteoprades.net , que ofereix una quantitat espectacular de dades així com webcams, fotos...L'estació està a Les Obagues, i al meu entendre no és la millor ubicació. Està en terrenys municipals, que segur que era la premisa essencial. Ara bé, si ha un element atmosfèric que marca de manera significativa durant bona part de l'any el clima del poble és lo serè. I en el indret de la seva ubicació, no en fa massa de serè, ja que queda apartat del corrent que del Coll d'Alforja salta al Camp. En canvi la seva situació donarà mínimes més baixes que les que donaria lo poble i el vessant solà del terme. Repeteixo però que és lo serè el que marca la pauta i allà on està no fa ni la meitat que allà on és casa meua.

Avui, després de més mija hora de batalla informàtica he aconseguit col.locar al blog l'afegitó perquè qui vulgui pugui veure al moment lo clima que fa al poble, i clicant entrar a http://www.meteoprades.net/

No és que sigui difícil, és que sóc justet.


I per acabar, només dir que justament ahir que va a tornar a ploure després de 4 mesos, lo pluviòmetre no estava operatiu. Los aparells, si no s'usen, se rovellen. Però vaja, pel que he sentit més de 60 litres, i en general una bona regada per tot el territori.