divendres, 2 de gener del 2015

LO BOLET de FRAGUERAU


Avui, un tomet colpidor pels andurrials de Fraguerau tot seguint lo Josep Maria, d'Ulldemolins.

I no diré gran cosa, perquè ja quasi no me'n recordo de la sortida, perquè no tinc gaire temps, i perquè honestament, no sabria dir per on vàrem pasar. Així que deixaré en mans de les fotografies la fenya de ressenyar-vos i d'emocionar-vos. I és per això que, faré servir les de lu Josep Maria, les maques, que és un gran fotògraf de natura, extremadament intuitiu i ràpit, qualitats molt preuades si és el cas de caçar mixons.
Els Tres Jurats

Començaren caminant tot anant a buscar l'aljub de Cal General, demunt de les Coves del Blai, que no visitarem.

Anem per un carrerany fins el final del conreu i entrem al bosc. Seguim un camí de bast que ens porta al Racó del Valencià, abans d'arribar però, a l'indret d'una era, agafem un serret que s'avoca al Riu, i assolim una punta en un indret corprenedor i meravellós alhora. Pel camí del serret, hi ha una curiosa finestra amb vistes de la Vall d'Ulldemolins.
Els Tres Juradets, El Camell, La Sella

Retornats al camí, ens entaforem al racó del Valencià, on visitem lo maset, entaforat en una balma en un indret feréstec i solitari. Lu maset malhauradament se cremà anys enrera accidentalment. Parem una mica allà a fer unes herbes i continuem enllà ja sense camí, al dret, enmig d'esquelets d'olivera que abans omplien este vessant encarat a sol. Oliveres que se deixaren de ser conreades ja fa una pila d'anys. Alguna però, encara fa brosta!!
Maset del Valencià.

Allà damunt del cap del Buda i per sorpresa (meua) apareixem davant del bolet que tanta guerra ens ha donat. Fantàstic!! Fotos de rigor i comprovant que l'accés al cap damunt del roc és a través d'uns spits.
Parapet militar i trampera per mixons

Allà anem a guanyar la serra per viaranys i pujadors enredats. tot visitant parapets de la guerra civil, i uns curiosos paranys de mixons que lo Josep Maria m'ha sapigut il.lustrar a través d'internet.



Detall de la trampera extreta d'inet. Lu furat hauria ser ple d'aigua
Retornem al cotxe pel dalt de La Serra, tot comentant la nova temporada d'orquídies i les noves vicisituts polítiques d'este país.

Josep Maria. Gràcies, ha sigut un gran plaer que m'agradarà repetir allà a l'aubac de Fraguerau.
Racó de La Pastera














1 comentari:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Ei, gràcies també a tu per mostra-ho!