dimarts, 6 de març de 2012

La COVA de la LLÚDRIGA

I diumenge a Genessies amb els Excursionistes d'Alforja. Seré breu.Excursió molt ben guiada, com de costum pel Pep, que ens mostrà aquells topalls tot explicant.nos tota mena de detalls. Som 15 que arrenquem a les 9 de Mas de Genessies. Pujem a la Moleta per fer cim. El dia és especialment agraït. Núvols alts i mitjencs però una atmosfera transparent ens permet fruïr del Delta i compendre tots aquests serralls, barrancs i puntes en el que és, segurament, el centre del muntanyam més aspre de tota Catalunya.

Desfet el cim esmorzem a redòs d'una barraca íbera. Aquí, encara, per sort, els de sotaterra no han arribat.
Esmorzats, baixen per l'altre banda i agafem avall un camí per anar a Tivissa, tot deixant a l'esquerra una foradada i una cova. Baixem molt fort fins deixar aquest camí, i agafar el de les Miloques que és per amunt, seguint el barranc. Les Miloques són unes agulles petites que anireu trobant per estes serres.
És a mig camí de les Miloques de Quintana, que desem motxiles i amb la pila i la càmara enfilem roquer amunt (hem fet servir les mans, encara que anecdòticament) fins situarnos a certa alçada sobre el barranc i arribar.nos a la meravella del dia. La Cova de la LLúdriga.

No és especialment grandiosa ni espectacular, però les seves columnetes armoniosament col.locades ens ofereixen una infinitat de racons i raconets, amb diferentes llums màgiques.
Una autèntica meravella. Encara embadalits continuem pujant pel barranc fins passar vora una miloca, on diuen que s'hi puja. Anem tard i no ho intentem. Ara bé fàcil no se veu. Anem per carena castigats pel serè fins agafar un grauet que ens deixa a les torres d'Alta tensió, i d'allí, xino.xano, nant xerrant a buscar els cotxes. Una matinal ben agradable per conéixer una petita joia enmig de la més gran extensió de botges que us pogueu imaginar.


I com sempre deixant.me coses pendentes.