divendres, 19 d’abril del 2013

CASTELL de VIACAMP

L'altre dia, baixant  de la Vall de Bohí, paràrem a dinar/berenar al Castell de Viacamp. Tenia previst colar dos fotos a la sortida anterior i dir quatre frases, però al fi he cregut convenient que tingui la seua pròpia entrada, ja que el conjunt monumental s'ho mereix. És baixant a mà esquerra, després del Pont de Montanyana, en una pujada. La torre del Castell és ben visible. Hi teniu una oficina de turisme, però no cal massa, podeu pasar de llarg i arribar-vos en cotxe fins al peu del castell.
Ermita Verge de l'Obach
Us poso quatre afotos perque veieu el una mica el que hi ha, encara que no són res de l'atre món. Ens va fer un ventet desagradable, de l'Oest, però deu ser un llloc excepcional en el bo de l'hivern, ja que hi té una vista de 360graus. És un altre d'aquells indrets que encara que ben vistents des de la carretera acostumem a obviar en el nostre trànsit cap al més alts cims pirinencs.
L'indret és arranjat (s'hi han gastat caler). Hi teniu una magnífica torre restaurada, visitable i mínimament museitzada. Llàstima del vent molest que hi feia.


Campanar de l'església de Sant Esteve
Al gran replà del castell trobareu lloc on picnicar, miradors a totes bandes, rocam on fer boúlder, la bassa del castell per banyar-vos (és broma, no ho recomano). Per ser l'indret perfecte només hi deuen faltar unes poquetes orquídees de les raretes per fer el complet.

Ah!!, si ja esteu farts de com va tot (ja m'enteneu) i voleu deixar-ho estar, hi teniu un magnífic cementiri ampli i comfortable perfumat per les brolles de La Franja.

1 comentari:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

En pren molt bona nota. Tanmateix el lloc s'ho val!