diumenge, 4 de gener de 2015

PUNTA de l'HOME

Demanat l'altre dia per gent de Torredembarra si me faria il.lusió d'anar d'excursió a Flix, responc que sí, que hi tant!!!

Així que au!!  Aixecat a les sis!!, queda a les set i a les 8 (prou fosc encara) arria amunt dins una tradicional sortida organitzada o bé per l'Ajuntament, o bé pel club excursionista que hi ha a Flix.

La Punta de l'Home és l'extrem nord on la Serra de La Fatarellac onserva el seu aspecte uniforme. Esta serra és aquella maltractada fa temps per la guerra, ara per la especulació ecoenergètica, i de sempre, pel seré.

A partir de llavors, se parteix en dues carenes i estes en més, i així succesivament donant un conjunt de serrents, clots i valls que baixen decidits al Riu Ebre. Hi conflueixen els termes d'Ascó, de Flix, de La Fatarella i de Riba-Roja. Paisatge esquerp, aspre, només amorosit per clotades conreades, i la visió del Riu.

De la excursió poca cosa puc dir. És una excursió enmig de les festes nadalenques, organitzada perquè la gent del poble s'hi atansi i que transcorre també per viaranys locals. Una mica massa llarga pel meu gust, però el personal està molt en forma!!!

ftp://geofons.icc.cat/fitxes/XU/ETRS89/249135001.pdf
Jo només puc resaltar, que hi feia calor, i que vai haver de fer una suada de més en deixar-me la màquina de fotografiar just abans de la pujada forta. Me vai emprenyar i no vai fer cap fotu. La que veieu és de l'Àngels.

I que de baixada, una colla xerrant xerrant mos vam perdre. En el moment de la pèrdua jo era qui encapçalava el grupet, i que quan mos vam donar compte ja era massa tard, tot començant un bodevil telefònic, i "unes aventures" per retrobar lo camí molt divertides. 

I que la gent de Flix són molt maca, nant explicant tot de coses sobre el meandre, les fàbriques i un munt de coses més que no recordo. Donar les gràcies  als amics de Torredembarra que m'hi van portar, i al estupendu dinar i tertúlia que mos va oferir l'Àngels i lo Jaume.

Este és lo camí que van fer els que no la van liar.

Com que no vos he dit gaire cosa us enllaço el blog de l'Àngels. La sortida és del 4 de Gener, de este any  (no vai tan retrassat!!!).

És la primera vegada que m'hi he entretingut al blog de l'Àngels, i crec que me'n penediré. Hi ha massa fatu, masses coses boniques. Fotos, excursions, lletres, música... Massa tot plegat, i que més podria dir d'un blog intitulat "Bons moments"... Jo us he previngut, me'n rento les mans. Si hi caieu de quatre grapes com jo, que Déu vós dongui temps!!