diumenge, 26 d’agost del 2012

SAHARIANA 2012

Mola de l'Escolà
Ja veieu que no m'escarrassat massa el cap. Només és perquè quedi constància del pitjor estiu des que vivim a Alforja.
Serra Travessera

De normal a Alforja, l'estiu és llarg però suportable. A mig matí, entra vent de mar que no deix que la temperatura superi els 30 graus. Això sí, amb unes humitats altes i xafogor odiosa si és que has de pencar. Durant les tardes les crestes s'omplen de bromes, que els primers bolets de la temporada aprofiten. Però el millor de tot, que això al Camp no passa, és que de matinada i primeres hores de sol, bufa un ventet terrer, suau, que baixa del coll, fresc i eixut. I este ventet és extraordinari, ja que ajuda a ventilar les cases correctament, quelcom que ajuda a que la inercia de calor no s'instal.li definitivament a dins de casa i que tindre una manta al llit sigui imprescindible. Per contra este ventet és fatal per la vegetació, ja que les asseca encara més. Però estos dies d'onada de calor sahariana tot això que vos explico més amunt no ha succeït. Molts dies per sobre dels 30 graus i mínimes superiors als vint, que se considera déjà nit tropical. Aquí podeu trobar les dades de tot l'episodi.
La Serra del Regalat i la Serra del Fullat
L'altra és la seca, recurrent i avassagadora. Està tot fet una llàstima. A Reus, en un tros d'un familiar, molts ametllers, dels arbres més soferts, estan a punt de morir. N'hi ha que ja ho estan, amb tota la fulla caiguda, i és que si no plou aviat, també la collita d'olives pot perillar. I de rovellons si res no canvia, serà pitjor que l'any passat.
Fer melmelada d'avellana és un bon exercici de braços
Avui però és un dia d'inflexió. Dels 32 d'ahir a la tarda als 17 d'esta matinada, un luxe. I pel que ma sembla l'estiu és finit. Que no vol dir que no facin dies de molta calor, però seran puntuals, amb núvols i possibilitats de pluja que només encetat el setembre niran a més. Vejam si tenim un gran aiguat!!!!

Avui sí, bromes a La Mola
I res alguna foto tonta per il.lustrar el blog. I si algú se pregunta perquè fa tan que no hi posava res, és perquè tampoc he sortit a passejar, la calor i la salut no acompanyen.

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Sí que ens recordarem d'aquest estiu. Tot i que la memòria és flaca, ens en recordarem.
Nosaltres estàvem a la Terra Alta, i ni tant sols de matinada ni de capvespre es podia fer una passejada per culpa de la calor. En quinze dies n'hem fet només un parell.
Venga, a veure si tot millora!

JERKOUT ha dit...

Estic segur que tot i la calor has pogut copsar l'encant d'aquelles terres, terres aspres, terres extraordinàries