dimarts, 24 de gener de 2012

El PONT FORADAT


Tantes vegaes baixant per la pista de La Fou, i tantes vegaes somiant pujar.hi. Este diumenge passat per fi hi he pogut pujar. I no vos penseu que ha sigut una gesta heroica. Ni tan sols un itinerari difícil ni complicat, ni molt menys, però d'aquelles coses que per ase o per bèstia no hi acabes d'anar.hi mai.

Deixat el cotxe a la Cova Ferrins, m'adelanto una mica per nar sol i així disfrutar del silenci de l'hivern, encara que no és massa aviat ni fa massa fred. Prop del Pont els companys m'agafen. Fai el pas difícil, primer superior amb l'ajut inestimable d'una sabina, i ja sóc al bell mig d'aquell ull immens que vigila la Vall. El lloc és superb, magnífic, aspatarrant!!!!!! Llàstima però que les nenes tenen fred i no volen esmorzar aquí. Baixem en busca del solet. Discutim quina serà la nostra ruta a seguir, de les diferentes opcions que tenim dintre dels gps. I és que hi ha qui s'entossudeix en treure a passejar el gps enlloc d'anar d'excursió. Coses de l'edat. Escollim la ruta menys esquerpa, tot passant per la Mallada de Llentiscle, la Portella de la Malladeta, Cova i font. I després d'un repetjó fer una suau i freda baixada a buscar el Barranc de la Cova La Roja. Fins a esta baixada, havíem nat en maniga curta. però aquí nos hem de tapar, i agafar la pila, ja que ve la sorpresa del dia. La Cova La Roja, xulíssima!!!!, entre fins al fons amb compte de no molestar les ratapinyades. Tenen la rabia i qualsevol ferida que us puguessin fer seria un perill. És llarga i rectilínea amb curioses formacions, i al final una déu d'aigua meravellosa.D'aquí barranc avall, sense parar esment en el Bassis del Barranc de La Cova La Roja. Arribats al barranc de Les Tosques decidim no pujar a la Cova dels Bous on en principi teníem previst dinar. Anem a buscar L'Àrea de la Fou, però abans pujem pel barrancó de Les Tosques que més amunt raja aigua i ofereix un dolç espectacle de molsa verda. Dinem. I després tirem avall sense anar a la Cova dels Àngels, lloc magnífic que haurem de deixar per unaltre ratu. Dia prou maco, en bona companyia, relaxat i pasant per llocs magnífics i on com sempre, han quedat coses pendentes i nous projectes.

Algú vol nar a la Cova del Aire???????????I com sempre aquí trobareu molta més info: http://joanmupi.blogspot.com/2012/01/cova-ferrins-pont-foradat-malladeta-del.html