dijous, 8 de desembre del 2011

La FAGEDA de PRADES

No vos espanteu, aquells que vos coneixeu Les Muntanyes de Prades pam a pam, no n'hi ha cap de fageda a Prades, que jo sàpiga. Però en deuria haver.hi ja que lo topònim hi ha sobreviscut. Este topònim és a l'obaga de La Gritella, allà a tocar de l'aubaga del Pla de la Guàrdia. És un bosc espès que potser d'aquí uns anys li poden canviar el nom pel de La Teixeda, ja que en creixen forces encara que són prou joves.



Per fer.hi cap desde el Pla de La Guàrdia lo millor és resseguir la carena saltant.se el grau del Salvadoret o d'en Pau Blai i arribar.se allà on la carena fa una inflexió. Hom pot dir que esta inflexió és la separació de la Serra de la Gritella i el Pla de la Guàrdia. Allà mateix trobareu unes poques pedres col.locades perquè baixeu suaument el cinglet que aguaita al Montsant. És el grauet de l'Heura i en un tres i no res sereu enmig del bosc trepitjant fullaraca de roure i altres caducifòlies (sense fajos és clar). Este pas es poc emprat, tan poc que l'hem acabat perdent ja que al mapa que portàvem no hi havia marcada la senda i pel que es veu havíem de girar en algun punt al Nord, que no hem vist. De totes maneres no ha sigut massa enutjós seguir rastres i carboneres per fer cap a la pista que recorre esta aubaga. D'allà a Mas de Regiments, Coll de Toniet (una pujada molt lletja), i Prades a fer la cervesa. Una matinal amb prou fred i molta boira les primeres dos hores però després ha quedat un dia esplèndid.


I només destacar la esbroncada d'un caçador que ens ha dit de tot, que si no havíem vist la senyalització!!!!!!. Natres no n'hem vist cap. O era mentira o només l'han posada allà on entren ells amb els 4x4 o bé l'han posat tard, ja que natres a les 8 ja caminàvem. Tot plegat prou desagradable. Al poc, alli mateix al grauet de l'Heura n'hi havia unaltre de caçador. Este en canvi prou simpàtic i pacient perquè encara no havia pogut fer servir la escopeta, que per allí no hi pujaven ens ha dit. Hi ha gent per tot al món, i sobretot a la Plaça de Prades, cada vegada més un xou per trobar gent per tot.