dijous, 27 de maig del 2010

CURSES DE GORRINS

Este titular és un pèl groller, demano disculpes però aquí va l'exposició del perquè:

Avui hem nat a caminar a Farena, després que un plugim desagradable ens fes desistir de pujar a la Penya Roja. Hem pujat cap a la Mola Roquerola, fins a Mas de Mateu, no he trobat lo pou de gel, per unaltre vegada serà. Per pujar hem seguit una sèrie de senderons recentement netejats i fitats, tota una delícia. Però, i ara bé la cosa, durant bona part del recorregut hem vist una infinitat de banderoles d'una marca de refresc molt coneguda senyalitzant el que era una cursa d'autosuficiència. 67 km en 18 hores, celebrada el 22 de Maig passat. Comencem a cridar doncs.
Cursa, no gaire, a pas normal de 4km/h de mitja, que és una mitja normaleta, me'n sobra una hora per fer la migdiada, o sigui que dir.li cursa és molt dir. I el concepte autosuficència quan hi ha una banderola de senyalització cada vint metres queda una mica en entredit, suposo que lo d'autosuficiència només és per estalviar.se donar de jalar. Però, i ara bé quan la deixo anar: els organitzadors de la cursa tenen els sants...... d'haver deixat una quantitat infesta de plàstic per la muntanya, perquè han tingut, diumenge, dilluns, dimarts, dimecres, dijous per enretirar.la. Espero que algú en prengui nota, mediambient, forestals o algú i els hi facin treure ja!!!!
Aquesta mena d'assumptes només es poden arreglar amb un Parc Natural de les Muntanyes de Prades, mentrestant cadascú fa el que li rota. Per cert, la marxa és diu d'almogàvers, o quelcom semblant. Jo recordo que els almogàvers navent deixant un rastre de sang per on passaven, no en sabia res de plàstic, però ara que hi penso, els plàstics també són vermells, la qüestió doncs és deixar rastre.