diumenge, 30 de juliol del 2017

ASHFORD



Un dia que anunciàven bo vam anar al sud, al Comtat de Kent per engegar un  projecte que ara vist des de la llunyania, quatre mesos després, sen's presenta feixuc de fer. El projecte en qüestió és fer el bucle que el North Downs Way  fa al final del seu trajecte apropant-se al Canal de la Mànega.

Eastwell Park Tower
El primer bocí que ens vam proposar fer fou començar allà on la via lineal es bifurca a Boughton Less i pendre el sentit de les agulles del rellotge en direcció a Canterbury.


Encara que ho teníem tot bastant clar, unes averies al ferrocarril ens obligaren a fer un estressant viatge per les estacions de metro de London fins que finalment i més de una hora i mitja més tard del previst poguérem embarcar en un tren que ens portaria a Ashford, i allí, ja cansats iniciar la marxa.

Parròquia de St. Mary the Virgin
De primer calgué creuar Ashford, que ens rebé amb la esbelta torre de la Església de St Mary the Virgin. Una església amb prouta presència i on suposadament hi està enterrat algú de certa importància. 

Per trobar el nostre sender, ens calgué creuar una gran urbanització amb les conseqüuents perdudes i carrers sense sortida. Ens ensortirem prou bé per arribar a Eastwell Park. Un parc d'accés restringit que decidírem voltar per la esquerra, per una carretera enmig de boscos i camps de blat,i així disfrutar de la visió del llac i visitar les ruines de la ermita de Saint Mary's, capella anglicana documentada al Segle XV.


Ermita de St. Mary's 
Arruïnada però altiva encara conserva la seua fesonomia primitiva i un vell cementiri que conserva un grapat de belles tombes arrecerades sota uns vells teixos. 


Al cap de poc ja vam poguer enllaçar amb el nostre camí i arribar-nos a la disseminada població de Boughton Less.    .


Aquí la caguem de mig a mig i agarrem la carretera equivocada, la que no ens mena enlloc. Els minuts que haguérem de caminar per esta carretera se feren llargs, molt llargs. Sense vorera o plena d'ortigues, caient gotes i amb un tràfec de vehicles constant, este tros mos va esgotar com mai. Finalment saltàrem un mur i vam pujar a un turó on reconduir la situació. No portàvem mapa, i els mapes dels mòbils se mostraren insuficients.

Llac d'Eastwell
Continuàrem per la part alta de la carena i en aquí vam patir dos caigudes al fang degut a la nostra poca perícia i a un calçat no adequat per este tipus de terreny. En aquí amb una emprenyamenta important vam amagar la màquina de fotografiar i vam continuar fins que un veí ens ajudà a sortir a la carretrera i a resituar-nos.

Poll de Fotxa (Fulica Atra)
Seguírem les seves indicacions i amb una mica de sort i perícia vam creuar el magnífic King's Wood, que no vam assaborir perque vam nar a preu fet fins trobar el nostre sender. Allà on el retrobàrem vam parar a menjar més alleugerits i en molt poca estona érem a Chilham. Poble que no vam visitar perquè de seguida sortia el tren cap a Canterbury on sí vam tindre una estona per visitar la ciutat fins que sortís el tren cap a London. 

No sabem que són, barraques per guardar trumfos?

Un dia on vam poguer tastar de primera mà les dificultats que tenen els habitants de London per veure una mica de verd, i també les nostres mancances alhora de desenvolupar-nos amb solvència en este tipus d'entorn.

Oques del Canadà pasturant (Branta canadiensis)