dimarts, 5 de juliol del 2016

WERNIGERODE

 

De quan vam ascendir al Brocken, ens quedà mig matí lliure, així que recomanat per tothom vam visitar esta població.




Wernigerode, és al peu del Harz, al seu vessant Nord, i és sens dubte la població que ha sabut millor capitalitzar, en sentit econòmic i també en sentit mediàtic, la proximitat del Brocken.





















D'això en ha resultat una vila prou turística, on han sabut aprofitar tant la visita i ascensió al Brocken, (hi surt el tren del qual vam parlar a l'anterior entrada), com els souvenirs i demés literatura al voltant de les bruixes i la Walpurgisnacht.























Però a més a més, és que té un Castell, que no vam visitar per dintre (per allò que si s'ha de pagar ho deixes pel final, i al final, vés quin greu!! has de marxar), però que al menys per fora val molt la pena, i que segurament, després d'haver vist fotus, també per dintre.





I la vila, especialment lo nucli antic conserva prou aire tradicional.






















A més té un parc amb animals salvatges, que no vam visitar, una cervesa local, que a mi no m'agrada especialment, i un munt de raconets que paguen la pena.


Bueno, valtres mateixos podeu jutjar per les fotos (encara que no sigan res de l'atre món) si Wernigerode és merescudament la capital del Harz.