dijous, 2 de maig de 2013

NEU de PRIMAVERA


Entrada no prevista, com no era prevista la nevada per sobre dels 500 metres la última setmana d'abril.
(Orchis purpúrea) ben fresqueta

una de les orquídees més abundants estos dies, i de les més agraïdes
Bé, de neu no massa, uns 6/8cm a Les Pinedes. Cap al Mirador poguer més, que se veia més blanc tot i haver-hi més bosc, però com que encabat va ploure no us ho puc dir.

Almesquins (Narcissus assoanus), Alls de bruixa (Muscari neglectum [= M.racemosum]), i una (Orchis olbiensis)
I eixa ha sigut la llàstima, que quan vai sortir de casa la cota va pujar extraordinàriament ràpit, i amb prou feines vai poguer disfrutar de la neu i fer quatre afotus.

Lo bonic però és que ha estat ploguent uns quants dies, quelcom extraordinari, uns 100 litres, que ens assegura una maca, verda, exhuberant, meravellosa segona part de primavera. Este any és un luxe!!!

La Riera d'Alforja
Especialment interesant per mi serà la nova collita d'espàrrecs, i la bona florida de les orquídies més tardanes.
Els limodorums (Limodorum avortibum) surten amb una força espectacular
I també ha sigut sorprenent els dos dies de fred que hem tingut. Des de la tarda del 27 a la del 29 per sota de 10 graus, amb una mínima però que no baixà dels 3 graus positius.


Segurament la última alenada de l'hivern, encara que...

4 comentaris:

AMADEU ha dit...

tinc ganes de fer un tomb al voltant d'Alforja d'unes 4 hores per la zona del cami de la cingla. Que tingui bones vistes i els camins entiguin una mica transitables. Que m'aconseles tu que ho coneixes.
Antonieta

JERKOUT ha dit...

quedem un dia i t'ensenyo el que hi ha.

Pere ha dit...

Hola,
sóm el club lliure de corredors Obrint Traça, que coneixem el teu blog i el trobem molt interessant, ja fa temps que el Xavi del club es va posar en contacte amb tu, per la zona del cami vell d'Alforja a la Mussara.Aquest any farem una cursa pel terme de Vilaplana i Mas Aragones i Cingles i conjuntament a la cursa ens agradaria fer unes xerrades relacionades.Ens agradaria comptar amb tu, si t'anes bé, per fer una xerrada de massos i camins perduts de la zona. Així com oficis que s'hi feien temps enrera.
Pots contactar a l'email del club: obrinttraca@gmail.com Salut,Pere

JERKOUT ha dit...

Pere, moltes mercés per l'oferiment, però no me vei en cor de fer xerrades, no sóc la persona que busqueu. Felicitats per l'iniciativa, hi intentaré assistir a les xerrades que féu.