dimarts, 17 d’agost del 2010

EL FORAT DE LA PUNTA DE L'AIGUA

Diumenge passat vam aprofitar la refrescada d'este estiu (i no és la primera) per nar a fer una excursió llarga com déu mana. Tot i la refrescada vam buscar un lloc a l'ombra, almenys per començar. El llloc escollit fou Orta de Sant Joan, més concretament la zona de la Canaleta, a tocar de l'incendi de fa tretze mesos, i pujar al Vacarissal, que ja feia temps que hi tenia ganes. En principi la excursió tenia que pasar per la Font Canaleta i baixar cap el Mas de Fandos i Capella. Però després de investigar per inet i sentir que aquell tram és força brut, vam canviar l'itinerari tot pujant a La Punta de l'Aigua, 100cims. I de pas buscar el Forat de la Punta de l'Aigua, del qual molta gent en parla però de la qual ningú en penja fotos ni dona referències concretes. Creiem que el vam trobar. Per totes aquelles dades tècniques i demés explicacions acurades, guaiteu per qui:

http://joanmupi.blogspot.com/2010/08/pas-de-la-mala-dona-punta-i-forat-de.html

Vai veure a la roca que fa de cim de la Punta de l'Aigua, un paper plastificat col.locat pel Centre Exc. del Penedès, on hi deia que aquell era un centcims, inclús hi tenia assignat un número. De seguida vai decidir arrencar.ho, per+o després amb la foto i tal me'n vai oblidar. Sé que no tinc cap dret a treure.ho, no sóc ningú, però no entenc la mania d'embrutar la muntanya més enllà del imprescindible. I crec sincerament que aquell paperot és totalment prescindible. Quan en torni a veure unaltre intentaré treure'l sí o sí.
Excursió molt bonica, variadíssima, amb unes protagonistes d'excepció, les Roques de Benet, impressionants com sempre. Es tresca gairebé sempre per bones senderes (fins i tot lo Port s'està humanitzant), el bocí que es transita pel cremat, ans i després del Pujador de la Maladona, no molesta gens, i les vistes desde la Punta de l'Aigua cap a la vall de l'Ebre, espectaculars. Vam passar calor a partir de migdia, però durant el matí vam anar prou fresquets, de totes maneres és més aviat una excursió de mitjans de primavera, quan les antigues zones de pastura deuen rebrotar espectacularment. Una excursió a repetir sempre que es pugui, potser amb la variant d'enlloc de sortir de mas de Fandos fer.ho del Coll de la Terra.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Cada vegada que llegueixo excursions d'aquestes tan xules pels Ports penso que hi ha d'anar més sovint! Si no fos pel si no fos...

JERKOUT ha dit...

Lo Port sempre meravella, salvatgia i romanticisme a parts iguales, que més se pot demanar....