diumenge, 25 de juliol del 2010

CALAIXOS de l'ARNELDO

Volíem nar a Orta, a rematar el Serrall de Sant Antoni, a la muntanya de Santa Bàrbara. Aquí podeu veure el que vam fer l'altre vegada.

http://escaladaperatontos.blogspot.com/2010/04/horta-de-sant-joan-escalant-envoltats.html

Ens va quedar de fer últim tram desde la ermita de Sant Antoni i a guanyar la cresta, però ahir buscant la ressenya, no la vai trobar. I com que avui anava de rematades finalment vam nar a la Cova de l'Heura, o així n'havia jo sentit a parlar, encara que a l'icc hi diu Cova de l'Abefé, i allà in situ, a l'entrada més al nord, hi ha una pintura que hi diu Cova dels Calaixos. De moment li dic Cova de l'Heura, encara que el que més abunden són els grèvols. Finalment, després d'indagar hem trobat que el topònim local hi diu Calaixos de l'Arneldo. I que la Cova de l'Home Fe (no Abefé) li diuen a un forat, no sé quin dels molts que hi ha.
Doncs bé hi hem deixat el cotxe dalt de les antenes per estalviar.nos una bona suada i hem nat a visitar el laberint amb tota la ferralla. Tota!!!! No!!!! Nus hem deixat els frontals, si s'ha de ser ruc....

Però bé encara ho hem pogut salvar amb els mòbils i fent una variant. I encara hem obert uns metres per sortir del laberint grimpant!!!!
Quan ho tingui tot apamat ja us ho posaré, ni que siga lo link. Ara només dir.vos que la calor no és excusa per nar a fer un tomb per ahí. Avui dins la cova a les dotze estàvem la mar de frescos, i que si deixeu el cotxe dalt, ni cinc minuts.

Per arribar.hi heu de pujar a La Serra la Llena, damunt de Vilanova de Prades, vessant prioratina, o del Vilosell vessant garriguenca. Si pujeu de Vilanova, més còmode, només heu d'agafar un PR que surt a la vora de l'església i que s'enfila intel.ligentment pel coster assolellat. Passareu vora la Cova de les Bigues on s'han fet troballes prehistòriques i guanyareu la carena. A l'esquerra, un munt de ferralla. A la dreta la Punta Curull, amb l'estandart català. I recte al Nord seguint pintura en cinc minuts arribareu a la cova. Què no és res més que una llarga diaclasa, plena d'escletxes i racons i raconets, això sí tots a cel obert. Hi podreu pasar ben bé un parell d'hores ben divertides intentant arribar a totes les raconades i aprenent contorsionisme. Si aneu en colla us ho passareu pipa.

Hem deixat el cent.cims per unaltra dia, quan fem la excursió completa desde Sant Miquel de la Tosca. I que avui a Vilanova es celebrava una prova del campionat mundial de biketrial 2010. Bastant espectacular que una prova de esta magnitud es celebri en este poblet poc conegut de les nostres muntanyes, i espectacular de debò el que fan estos nois.

I m'he assabentat que la selecció catalana de este esport competeix normalment amb tots els ets i uts, enfrontant.se a les d'altres països, inclosos Espanya. Aquests nois van dominar la prova, fent un gran paper, enhorabona!!!!!!! I de pas suspendre els esportistes nascuts a Catalunya que defensen l'escut d'Espanya. No hi ha excusa que valgui.............

3 comentaris:

Joan Muñoz Pinós ha dit...

Mira que anar a fer unes coves i deixar-te el frontal, es que no se on tens el cap.

Joan Ramon ha dit...

De moment no aniré si no em promets que val la pena. Ja hi vaig estar, curiós però prou.
Veig que vareu grimpar, surt alguna cosa interessant???

JERKOUT ha dit...

bastant més interesant que les últimes troballes, com la Cova del Cinto. Sí, un llarg a dins la cova, interesant sobretot si no portes frontal, i un passet brut per superar l'esquerda i sortir per dalt.