dimarts, 12 de juny del 2012

COVA de les GRALLES

Avui dimarts, amb una fresca considerable (14 graus este matí, i vent de 40 a 50 sostingut) me poso a fer l'entrada de la excursió de diumenge, amb els Excursionistes d'Alforja i amb arribada i sortida des de Capafonts.

Lo Pep ens va programar una excursió especial per estos dies de calor. Aubacs pel dematí i aigüeta a la tarda, tot un encert. La ruta va ser prou curta com per poder disfrutar de tots els llocs per on passàrem, i a més  després de dinar, les nuvolades ens van acompanyar. I per postres a l'arribada ens tenien preparat el refrigeri. Me nego a muntar qualsevol altra excursió, només puc quedar malament.
Gladiol
Font de l'Escudelleta
Començàrem pujant per Les Hortes a buscar el lloc d'esmorzar, la Cova de les Gralles. Només dir que vai pujar pel barranc, i que s'hi pasa bé, al principi algun boix sobrer i més envant un pi caigut. Que val la pena també de pujada (sempre ho havia fet de baixada), i que té un parell de raconades ben maques. Algun pas de segon inferior si no vols entrar al bosc.

Esmorzats, pujada al Pont de Goi, la Font Nova, el Colomer, i aquí decantar per l'aubaga dels Motllats. Este camí no l'havia fet mai, i me va decepcionar un poc. El feia més frescal. I n'hi ha de rotllos frescals, però no masses. Hi dominen els boscos apretats d'alzines i botges i quan no pedregals erms amb cadàvers de boixos.
Baixant cap al Brugent


A la Font del Rei (seca) avall per camí poc definit damunt del rocam fins entar al bosc on més dreturer el camí baixa a una pista. I encabat al Coll de la Fueta, per on passa el camí vell d'Alcover a Capafonts. Sóc del parer que era de carro.
Camí d'Alcover a Capafonts
Hi transitem poc per este camí ja que de seguida baixem al Brugent pel Grau dels Tres Esgraons, un camí que tampoc havia fet i que me va sorpendre molt gratament. Ben definit i prou frescal.
Les Fous
Arribats al Brugent ja tot disfrute, ja ho sabeu els que hi heu transitat. Bany, teca, bany, passeig pel riu, bany....
Conreu d'Elates

1 comentari:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.