diumenge, 20 de març del 2016

COVA de LES ÀNIMES

Puig de Mas d'en Marc
Després de la duresa de la excursió a La Cova Sanadora, vai trigar en retrobar-me amb lo company bloggaire de Camins Oblidats.

Dibuix de Cérvola, trobat pel Doctor Vilaseca allà a Sant Gregori de Falset
Finalment ho férem en busca de la Cova de Les Ànimes.



Si hi esteu interessats, amb el enllaços que teniu més amunt, serà fàcil de formar-vos una ideia.

 

Jo només escriuré un parell de notes mentals. La primera, és que aquells contorns els tinc completament oblidats, car en cap moment me sabia situar, i sembla que ara que el Pas de L'Esqueix torna  a estar operatiu, i el fressat camí que puja del Mas de Nogués a Rojals, això hauria de canviar, i mai més associar El Pinetell a vessants rostits. Encara que la primera part del camí descrit avui no sigui el millor exemple.



 
I que no m'havia mullat tant en tres anys vivint en una illa escocesa, com este dia. Ara recordo perque explico allà dalt que a Catalunya, si plou, no sortim de casa.


(Salamandra salamandra)

I també dir, de passada, que l'Hilari s'ha entestat a desfer l'entrellat que entre lo Salvador Vilaseca, els espeolòlegs, i els noms usats per la gent del poble hi ha respecte a les Coves del Rufino i tot aquell pany de cingle. 

MFP
L'hem acompanyat un parell de cops, i espero cap dia explicar quelcom explicable, o com a mínim presentar-vos lo Pas del Miquel.

El Cavall i el Pas del Miquel