dilluns, 24 de desembre del 2012

PESSEBRE 2012

Ahir diumenge, i com no podia ser d'unaltre manera, vai anar amb els Excursionistes d'Alforja a col.locar el pessebre dalt del Mirador.

Jo vai pujar en cotxe fins el Coll per esmorzar tots plegats. Un cop atipats vam agarrar lo camí frescal que porta a la Font del Teix. Per este camí, podeu trobar els quatre tipus d'estepes que n'hi ha pel nostre muntanyam. Blanca, Negra, Borrera i de Muntanya. Si en voleu saber més d'estepes, mireu en este enllaç muntanyes i camins, on aprendreu d'estepes, de camins i d'història.
Estepa de muntanya (Cistus laurifolius)
Al Teix, el dia que li faci una foto com Déu mana li faré una entrada especial, ja que té una particularitat que el fa excepcional.

Visitat tot plegat i sense fer verd, agarrem el viarany dreturer i malparit que puja al Coll de Miquel.Vicent. Paradeta per recuperar l'alè i fer fotos al Montsant, i au costa amunt fins al Mirador on hi estem una bona estona contemplant les vistes i xerrant. Finalment i per sort algú mira el rellotge i fot un crit i no sense peresa la gent s'aixeca i comença a crestejar cara al Coll de Cortiella.

Molsa blanca  (Cladonia mediterranea) que no és molsa sinó líquen. Molt apreciada pels pessebristes i per això en perill d'extinció. A Alforja de la molsa en diem borra.  
Jo, en canvi que tinc pressa baixo directe al Coll pel Pla de les Bombes, i del Coll a Alforja pel camí vell. Això sí, en màniga curta. D'aquí poc vora el mul i la vaca haurem de col.locar un aire condicionat.
Un Morris, elegant

3 comentaris:

carreteret ha dit...

El comentari serà xorra però et desitjo un Bon Nadal i un 2013 ple de muntanyes i d'herbotes...

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Ah! ja ho he trobat. També ne diuen lo Molló, oi?
Pessebre molt bonic. I figures poc corrents: Josep, cap cobert, Maria no. I l'Infant a la falda. Si, molt bonic.
I gràcies per l'enllaç.

JERKOUT ha dit...

JRS: i no me desitges una Tintín???

Xiruquero, sí crec que li diuen així els de Cornudella, i els de l'ICC. Les figures són d'un artista, com el teu. Que provin les festes!!