dimarts, 18 de desembre del 2012

FONT del BRES

L'altre dia vai nar a fer un tomb. Pel terme d'Arbolí (per variar) i tal com resa el títol vai pasar per la Font del Bres. Possiblement la font més maca d'este sector del muntanyam.
Avenc del Pep Antón
Enclotada a l'indret més feréstec de la Vall d'Arbolí, és de visita obligada si ens apropem per aquells verals. Us enllaço el següent blog, Racons de món, on a part de disfutar de millors fotos que les meues, podreu assabentar.vos d'una infinitat de llochs magnífics de la nostra terra. És del company blogaire Rafefe, per tant de contrastada solvència i garantia de qualitat.
Efemeròpters, "s'arrebossen" de granets de sorra per protegir.se
Jo només quatre afotus i dos apunts i alguna pregunteta per si algú me vol il.lustrar.



Este forn, sabeu per quina utilitat fou construït???






Dir que el grau de Mas d'en Vinyes no és recomanable si és que ha plogut, ja que la part central del grau és envaïda pel marfull i acabes amb les cames xopes.
Roure de fulla petita (Quercus Faginea)
carlets???










Que segurament vai arreplegar els últims rovellons, dels pocs que vai agarrar només vai aprofitar-ne algun, perquè ja estaven massa secs. I sembla ser que unaltre any sense plegar rossinyols. A Catalunya, perquè per sort als Alps ne vai agafant algun cada any i així me continuo enrecordant quina cara fan, que si no...

qui se pot resistir devant estes delícies

una Mallerenga Blava (Cyanistes caeruleus) no se'n podai estar

Créixens Bords (Apium nodiflorum)
I que quan va sortir el sol, parlo de dissabte, la Vall d'Arbolí se va mostrar magnífica, amb els roures lluents. Roures que també estan magnífics a la Vall d'Alforja, tot sia dit. I que l'indret del Molí del Racó té un encant especial. Deu ser el conjunt de sensacions que dónen el sentir la remor de l'aigua, els colors dels arbres de ribera o les construccions encara prou sòlides i prou dignes. És un lloc molt tranquil i molt agradable. Un bon lloc per esmorzar
Font del Racó

                I res, que si no ens veiem abans, bones festes a tothom!!!


7 comentaris:

Unknown ha dit...

Em tinc que fixar amb els efemenòpters del tollet de la font del Bres. L'avenc del Pep Anton, per on cau? Del blog dels racons, no n'hi ha per tant, gràcies però. Bon Nadal!

JERKOUT ha dit...

A la Font de la Llúdriga també n'hi ha, per si hi passes abans. L'avenc és pujant el Grau de la Costa de la Vall, al peu del pany més alt i més vertical de la dreta. Hi ha uns blocs caiguts, però tu mira ran de pany. Hi mena un precari viarany d'escaladors.
Bon Nadal i bona recerca!!!

Pere ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Xiruquero-kumbaià ha dit...

Home JERKOUT, que les teves fotos no estan pas malament!

Bones Festes igualment!

FONSI ha dit...

Hola.
El fin de semana pasado he estado por la zona del rio Arbolí, pero no he visto la Font del Bres.
Me puedes indicar exactamente su ubicación.
Yo subí por el GR7 desde El Molí del Racó hasta Arbolí, y bajé a una zona del Rio Arbolí por unas escaleritas junto a una masía (la casa del L´Estanquer), pero la fuente que he visto en tus fotos, creo que no la vi.
Gracias por compartir este estupendo lugar.
Saludos.

Anònim ha dit...

Bon dia,
Sabeis si se suele beber del agua de la font del raco? Tiene agua todo el año?
Grácies!

JERKOUT ha dit...

anònim, jo sempre que hi he passat rajava i he begut, el que no puc assegurarte és que raji lo dia que passis. Salut!!