dijous, 28 de març del 2013

Lu PANTÀ de RIUDECANYES

Si van fer cap els de TV3, perquè no natres?? Ho férem en btt.
Creuant la Riera d'Alforja 
Barranc de l'Argentera amb l'aigua del transvassament de l'embassament de Siurana 
Alforja, les Tallades, M.de Déu de La Riera, Font de Vilavella (trobada casual en no trobar el camí ciclable a Sant Bartomeu). Esta font és en un indret ufanós i ombrívol, una veritable selva, amb tres plataners força macos i com bé diu lo company Xiruqueru–què fora una font sense un bon  plataner, com a mínim?- . Riudecols, Collet de Mas d'en Cases, Duesaigües (on esmorzàrem al bar Cunirri, on tenen sempre la planxa a punt), lu pantanu pel camí vell de Riudecanyes.
M. de Déu de la Riera, de principis de s.XX però refeta després de la guerra. Modernista, d'un dels deixebles de Gaudí.
Cascada d'aigua sobrera

Font de Vilavella
Aquí, per tornar a casa vàrem volguer fer servir la plataforma nova per on passa (per sota) la nova canonada del pantà de Riudecanyes. Esta aigua abasteix regants i Reus, i va a petar a la Boca de La Mina. La nova plataforma creua transversalment una gran zona del Baix Camp. és un aplataforma ideal per l'esbarjo, tant per nar a peu com en bicicleta... vaja, com una via verda. Malauradament això no és així i trobes trams tancats amb valla de ferro, que ens va fer desistir. És una llàstima. No sé si algú ha pensat en utilitzar esta infraestructura o sí que s'ha pensat i no s'han pogut solventar els impediments, de caire tècnics, econòmics o jurídics. De la banda del Pere Mata, ja s'utilitza, així que espero, que poc a poc, algú empri el sentit comú i posi al servei de la ciutadania este espai sense vehicles a motor. Llàstima que no vai pensar en fer una foto pels que no sou de la zona.

Sínia vora el camí vell de Duesaigües a Riudecanyes
Així que per tornar, Botarell, Les Borges, i per evitar la carretera, L'Aleixar i Alforja, este últim tram molt cascaet. Gairebé 50 quilòmetres que m'han servit per saber que passa si no agarres la bici en més de dos anys....

1 comentari:

Joan Muñoz Pinós ha dit...

Ja saps, a agafar més sovint la bici, que per això la tens.