dimarts, 6 de març del 2012

La COVA de la LLÚDRIGA

I diumenge a Genessies amb els Excursionistes d'Alforja. Seré breu.







Excursió molt ben guiada, com de costum pel Pep, que ens mostrà aquells topalls tot explicant.nos tota mena de detalls. Som 15 que arrenquem a les 9 de Mas de Genessies. Pujem a la Moleta per fer cim. El dia és especialment agraït. Núvols alts i mitjencs però una atmosfera transparent ens permet fruïr del Delta i compendre tots aquests serralls, barrancs i puntes en el que és, segurament, el centre del muntanyam més aspre de tota Catalunya.

Desfet el cim esmorzem a redòs d'una barraca íbera. Aquí, encara, per sort, els de sotaterra no han arribat.
Esmorzats, baixen per l'altre banda i agafem avall un camí per anar a Tivissa, tot deixant a l'esquerra una foradada i una cova. Baixem molt fort fins deixar aquest camí, i agafar el de les Miloques que és per amunt, seguint el barranc. Les Miloques són unes agulles petites que anireu trobant per estes serres.
És a mig camí de les Miloques de Quintana, que desem motxiles i amb la pila i la càmara enfilem roquer amunt (hem fet servir les mans, encara que anecdòticament) fins situarnos a certa alçada sobre el barranc i arribar.nos a la meravella del dia. La Cova de la LLúdriga.

No és especialment grandiosa ni espectacular, però les seves columnetes armoniosament col.locades ens ofereixen una infinitat de racons i raconets, amb diferentes llums màgiques.
Una autèntica meravella. Encara embadalits continuem pujant pel barranc fins passar vora una miloca, on diuen que s'hi puja. Anem tard i no ho intentem. Ara bé fàcil no se veu. Anem per carena castigats pel serè fins agafar un grauet que ens deixa a les torres d'Alta tensió, i d'allí, xino.xano, nant xerrant a buscar els cotxes. Una matinal ben agradable per conéixer una petita joia enmig de la més gran extensió de botges que us pogueu imaginar.


I com sempre deixant.me coses pendentes.