dissabte, 26 de novembre del 2011

La MOLA de LA FEBRÓ





I és que avui hem aprofitat un matí emboirat i fred per passejar per aquesta mole indefinida que domina el Riu Siurana i no deix que el fueteig del vent de serè ofegui el plàcid murmureig de les tranquiles aigues d'este riu. Hem nat lo Joan i jo.

Tot i que esta mola no té gran devoció entre els excursionistes hem fet un itinerari prou digne, amb camins prou agradables i amb tres sorpreses la mar de xules, tres fonts.
La font del grau, (m'acabo d'inventar el nom) encara que només és un clot de fang humitós al terra. La font del Corral. Esta font vora un corral del qual no en sabem el nom és d'aquelles que fan afició. Petita, distreta, mig amagada per branquillons de grèvol, una joia.


I la font de les Tellerasses, que encara que ja en sabíem de la seva existència ens ha sorprès pel seu abundós doll. Però ha venut cara la seva troballa ja que ens ha estat més difícil del previst trobarla, tota encatifada de fulles de blada.

D'aquí en avall, visita als Masos de Galzeran, petit llogarret en vies d'extinció en un balcó sobre el curs del Siurana. I baixar fins el riu i remuntar.lo fins La Febró, on havíem sortit.

Excursió que hai d'allargar ja que avui ni lo temps atmosfèric ni lo temps disponible ha estat suficient.

Si en voleu saber més d'esta excursió passeu per aquí: http://joanmupi.blogspot.com/2011/11/la-febro-mas-i-font-de-vinarroig.html