dijous, 14 de març del 2013

LLEVANTADES d'HIVERN 2013

Entrada perque quedi constància de les molt benvingudes pluges de finals de febrer i principis de març.

Antic camí de la Grallera
camí d'Alforja a La Mussara
 Tot de seguit del fred ha arribat l'aigua. Aigua que ha omplert els embassaments. Tots no, el de Canelles necessitaria d'un segon diluvi universal per reomplir-se. Però vaja, pluja molt ben caiguda, que ha fet revindre barrancs i torrenteres ans de l'habitual. Acostuma ser normal que fins l'abril no caigui ni gota. Este any i de moment, uns 40 litres al gener i estos vora de 200 litres caiguts en 15 dies.

 Segons la viqui el Narcissus Assoanus té el nom d'Almesquí 
Parlo d'Alforja, al Port n'han caigut bastants més, i en d'altres indrets de Catalunya també. Generals i generoses estes pluges. Suposo que a part de la Vall d'Aran ha quedat algun raconet més sense massa precipitació, però vaja, anecdòtic pel país que som.

Ophrys lupercalis
N'hi ha que ne diuen abellera fosca però...

Estos litres ens asseguren una bona collita d'espàrrecs i d'orquídees, i el no haver de regar més les faveres. I que els olivers facin brosta!, que portàven dos anys molt paradets.

Rasa de l'Esquerrer, segons l'ICC

Lo Riu de Les Guilletes
Res, quatre fotos dels petits passejos que hem fet estos dies. Després dels esforços i tràfecs de les últimes setmanes per veure la neu, tocava una mica de descans i alguna que altra calçotada.
Falguera però no sé quina espècie
Dauradella  (Asplenium Ceterach)
I avui dijous, dia que finalitzo esta entrada fot un vent i fred que pela després de la enfaridaneta d'ahir a partir dels 800m i que ens ha fet buscar de nou la jeca. Uns dies d'hivern que espero que passin ràpid.


3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ei, en quin tram de camí de la Mussara has fet la foto de l'empedrat? Bones fotos, totes elles, que consti!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Quin goig que fa tot amb una bona regada!
Noi, quines fotos més maques. Costa de veure un arc de Sant Martí tant perfecte.
A mi també em crida l'atenció el tros de camí empedrat. No passaria per allí alguna carrerada?

JERKOUT ha dit...

El bocí d'empedrat és el vell camí d'Alforja a la Mussara. Este tram en concret és el que puja de Lo Riu a Mas d'en Baiget.