divendres, 26 de desembre del 2014

Lo MOLLÓ PUNTAIRE

Vandellós
Este any sí, Tot i que no va ser del tot fàcil, vàrem poguer amb lo Lluís i lo Joan fer la quasi tradicional Cervesa de Nadal. I allí, al vespre acordàrem per al dia següent, Sant Esteve, obviar els canelons, lo corder, i d'altre fato hipercalòric per estirar les cames.

Moleta de Genessies
Aixís que amb un mapa 1:50000 de la Serra de Llaveria editat amb motiu de la XXV Dia del Camí de Muntanya organitzat per la Secció Excta del C. F. Reddis sortim de Vandellós, decidits a assolir lo Molló Puntaire, que feia temps que ja ho havíem pujat amb lo Joan des de la banda de mar. Confiàvem suplir el vell mapa i la nul.la preparació de la sortida, amb la senyalització vertical, cada vegada més abundant i rescatant memòria e intuició excursionista de la testa. Quelcom que resultà insuficient de totes totes..
Font de Navaes
Finestra a Mas de Navaes
Per pujar a Los Dedalts, no tinguérem problema, el camí de bast és senyalitzat, evident, i serva llargues tramades d'empedrat, i al final just ans d'entroncar amb la pista que puja un fantàstic cargolet!! D'allà xanet-xanet xupant pista amb un bon solet, i xerrant (amb lo Lluís, jo ja feia dos anys que no mos vèiem!!) fem cap a Navaes on esmorzem/dinem, un brunch que diria un hispster!!!. Atipats, continuem tot revoltant per la banda sud del Molló Puntaire, en un tram on el camí passa a ser un viarany primet i dur enmig d'un paisatge esquerp superb i amb la mar omnipresent!!

Molló Puntaire

Rocam a la Portella de Xato
Fet el cim, 100 cims de la FEEC, amb una mica massa de vent per estar-hi estona continuem per un més que amable viarany que ens portaria a La Portella del Xato, a la qual no arribem i que retallem gràcies a un baixador cap a les Aubagues de l'Irla. Pista avall convenim anar a vore lo llogaret despoblat de Castelló, que estos dies és ben engalanat pel fet de representar-hi un pessebre vivent. Però arribats a La Barrancada decidim agarrar el viarany que puja altra vegada a Los Dedalts.

plàstic al camí
Sant Andreu
De primer és passa per una mena de barrancó per guanyar amb uns revolts molt macos una caseta i un aljub, encara més maco! Continua revoltant fins sortint del marges i enfilar una carena que ens porta allà a la carena principal. En aquí interpreto malament el mapa (los anys, i la falta d'entrenament no perdonen) i intentem baixar a Castelló en un coll on, evidentment, no trobem el camí. Aixís que reculem per on hem pujat al matí, i nem a fer la no menys tradicional Cervesa de Sant Esteve a Vandellós, on tothom es prepara per el primer dia de representació del pessebre.
aljub

Un dia maco de vistes, (no copsada amb la màquina), agradable pel continu xerrar i que a més, ha fet aflorar les meues mancances físiques i tècniques, cosa que agraeixo, com també agrairia si algú sap si se pot pujar de la Font del Bertran al Camí del Povet.

diumenge, 21 de desembre del 2014

PESSEBRE 2014

Com cada any, lo diumenge ans de Nadal, els Excursionistes d'Alforja, pugen al Mirador, per rendir homenatge al pessebre que allà aguanta les gèlides alenades del seré i la xafogor estiuenca.

Érem pocs, que sumat al seré fresquet i les bromes que l'acompanyava ha donat com a resultat una sortida una mica freda. Jo he pujat en cotxe fins al Coll, només he fet un puja i baixa pel Pla de les Bombes. De baixada, amb les bromes esvaint-se he replegat quatre brunets, quatre apegaloses i un parell de boletus. Cap disbarat, res de l'altre món però que servirà perquè ningú puga dir que este any he fet porra!!!